L'arxiu, salvat en guerra, conté la documentació de la confraria de Santa Llúcia des dels primers pergamins de 1381 fins l'actualitat.
Fons documentals
Vint-i-nou pergamins,
llibres de clavari del XV, XVI, XVII...diversa documentació de confrares i comptes anuals
Documents més destacats
Pergamí compra del terreny (1381).
Llibres de clavari.
Llibres i certificats d'òrfenes.
Dates extremes: 1381-2023
Serveis i activitats
Arxiu digitalitzat des del 1381 fins al 1850 aproximadament i alguns anys posteriors fins l’actualitat.
Documents penjats en el web.
Galeria de l'Arxiu Confraria de Santa Llúcia
Pergamins
Obres artístiques, cultuals i culturals
Vídeos
Documents Arxiu històric
GRELA SÁNCHEZ, Laura Herminia; MARTÍNEZ GALÁN, Mª Isabel Catàleg de l'arxiu de la Confraria de Santa Llúcia, Verge i Màrtir, de la ciutat de València (1993)
Valentia Edetanorum, vulgo del Cid (1704)
Aquest important mapa antic, en quatre fulles, de la ciutat de València és de Tomàs Vicente Tosca (1651-1723), capellà, erudit, matemàtic, cartògraf i teòleg local, que va ser un dels fundadors del grup Novatores, una societat científica establerta amb el propòsit de desafiar i renovar les idees i pràctiques existents. El llibre més important del pare Tosca va ser Compendio Matemático, una obra de nou volums que va compondre entre el 1707 i el 1715 on, a més de la matemàtica i la geometria, s’estudien altres temes com l’astronomia, la geografia, la nàutica, l’arquitectura militar, l’òptica i la perspectiva. L’èxit d’aquesta obra va ser tan gran que se’n van fer diverses edicions i es va traduir a altres idiomes com l’alemany, el francès i l’italià. Tosca també va dissenyar i va construir un gran globus geogràfic. El mapa de València que va fer Tosca el 1704 aporta vistes detallades d’edificis públics i privats, carrers, places i altres característiques de la ciutat. A la cantonada superior dreta del mapa hi ha una al·legoria de la ciutat, obra de José Fortea, on una llevadora sosté l’escut de la ciutat i porta a la mà una torxa; del cor surt un llaç amb la llegenda: Ardet et lucet intus et foris (Crema i brilla endins i fora). A la cantonada inferior esquerra, dins una gran orla barroca decorada amb motius al·lusius a la matemàtica i les belles arts, hi ha la clau del mapa o «Explicació de les notes». Té una llarga llista de parròquies, convents, col·legis, hospitals, palaus, cases, llotges i altres llocs de la ciutat. L’escala, a la tercera fulla, està expressada en un a 1200 pams valencians (una unitat de mesura equivalent a 14,7 centímetres).
Gravacions de la Confraria de Santa Llúcia
WEILL, Kurt - Die Dreigroschenoper
Ensamble de la Unió Musical Centre Històric de València
Festa de Santa Llúcia
Dolçainers i Tabaleters
Goigs de Santa Llúcia
Coro de la Parroquia del Pilar
Escriu-nos, envia'ns imatges
Visita'ns, crida'ns
Adreça
Carrer de l'Hospital, 15, 46001 València