Records fotogràfics 1967,1970,1980

Records fotogràfics 1967,1970,1980

/Comentaris tancats a Records fotogràfics 1967,1970,1980

Fotografia nº 1

L’Agrupació Vocal “Eduardo Torres” d’Albaida es constitueix com a entitat musical en l’any 1967. Ja portava cantant alguns anys abans sota la direcció de Mariano Segura Serra. Eixe any, aconsegueixen una menció honorífica en el “Certamen Regional de Masses Corals” celebrat a Sagunt.

Fotografia nº2

Els anys setanta (1970-1973) s’inicien amb la renovació de la xarxa de clavegueram i aigua potable en molts dels carrer d’Albaida. Eixa renovació de la xarxa també va servir per col·locar noves fileres de peces longitudinals de pedra, els nous rastells a les voreres dels carrers del poble. Carrers com Major, Tint, Barrera, Alacant, Barri Sant Antoni, entre altres. 

Fotografia nº 3 i 4

Dissabte 12 de gener de 1980. Dos fets. 

 

Primer, fins eixe dia, el condol i acomiadament del difunt es feia al carrer “Avenida de Onteniente”, enfront del cinema Odeón, Ara es farà en la porta lateral de l’església, però els familiars es col·locaran en la paret del palau. Va tindre eixe “honor” (entre cometes) de ser el primer : Tomás de Margalita. 

 

Segon fet amb repercussió en la premsa nacional (amplieu informació en les hemeroteques de la premsa escrita com ABC, El Pais, Las Provincias, etc). Una gran nevada amb fatals conseqüències industrials. El dissabte a migdia comença a nevar fins les set de la vesprada que para i comença a ploure fins les dues del matí, quan s’inicia una nevada copiosa, sense parar de nevar en tot el diumenge. A migdia, al poble hi havia 36 cm. de neu. Per la vesprada, el cúmul de neu ja era de 47 cm (70 cm. en la Casa “El Clau”). A mitjanit, deixa de nevar i comença a ploure aiguaneu durant tota la nit. El poble estava a fosques (sense llum) i sense aigua potable. Van ploure 131 litres. Tanta quantitat de neu i aigua va produir l’enfonsament de naus industrials (18), però sense cap desgràcia personal. La Vall d’Albaida va ser declarada catastròfica perquè la nevada també va afectar a pobles com Ontinyent, Bocairent, Agullent, Atzeneta, Bèlgida i d’altres. En la part nord d’Alacant, Alcoi i la seus comarca, també es van veure aïllades i molt afectades. Segons els meteoròlegs, la nevada es va produir perquè els vents de llevant o gregal (poc habitual en el nostre territori en hivern) associats a irrupcions d’aire polar continental (entrades de fred del NE). Són temporals gelats i humits, sobretot en el Nord d’Alacant i Sud de València, quan tenen un recorregut marítim.

Josep Moll
Salut i pilota